Zijnsgerichte psychotherapie

Jij en ik zijn in de basis ok, ook al zullen wij ons niet altijd ok gedragen. Als volwassenen herhalen wij de strategieën uit onze kinderjaren, zelfs al zijn zij belemmerend of pijnlijk. In de therapeutische sessies onderzoeken we wat je ervan weerhoudt gelukkig te zijn en in harmonie met jezelf en je omgeving te leven, om voluit en in vrijheid in het hier en nu te zijn.

Hiervoor werken we o.a. met Familie- en Systemische Opstellingen, The Work van Byron Katie, Voice Dialogue, TA, Innerlijk Kindwerk, Gestalt Technieken, NLP, EFT en EMDR.

Centraal staat jezelf leren kennen, van je programmeringen en overtuigingen tot aan jouw ware aard, liefdevol en helder. Je krijgt inzicht in je leven, je kunt de kern ervan weer voelen en je gaat vrijheid ervaren. Je gaat nog meer van jezelf houden, met je beperkingen en de eigenschappen die iedereen in je waardeert, onvoorwaardelijk, precies zoals je bent. Dit zal het contact met jezelf en je medemensen verdiepen. Zodanig, dat contact maken leidt tot verbinding en weer energie geeft.

 

Hoe patronen ontstaan in onze kindertijd

“De meest innerlijke essentie van vrijheid is dat je vrij bent van het verleden, dat je vrij bent van de toekomst. Je hebt geen herinneringen die je binden aan het verleden, die je altijd naar het verleden trekken – dat is in strijd met het bestaan, niets gaat terug naar het verleden. En vrijheid, is ook het vrij zijn van verbeelding, wensen, verlangens – die trekken je naar de toekomst.

Noch het verleden bestaat, noch de toekomst bestaat. Alles wat je in handen hebt, is het heden. En degene die in het heden leeft, onbelast door verleden en door toekomst, kent de smaak van vrijheid.”

Osho.