Van drama naar verbinding

Heb je wel eens een gesprek meegemaakt dat niet lekker liep en dat je achteraf denkt: wat gebeurde hier nou? Ga je weleens over je grenzen heen door iedere keer dingen op te lossen voor anderen? Kun je moeilijk nee zeggen als mensen hulp aan je vragen? Voel je je weleens geïrriteerd of kwaad op anderen omdat je onterecht behandeld bent? Denk je weleens: ‘Nou doe ik zo mijn best en toch…..’? Betrap je jezelf weleens op de gedachte:’ Zie je wel, ik kan er helemaal niks van.’? Maak je jezelf wel eens kleiner ten opzichte van de ander?’

Grote kans dat jij en de ander op zulke momenten in de dramadriehoek zijn belandt. De dramadriehoek is een (onbewust) psychologisch spel waar je allebei een rol uit de dramadriehoek hebt op je genomen. We noemen het drama omdat het niet-probleemoplossend is, niet verbindend en je blijft vaak met een slecht gevoel achter. Drama omdat je onbewust verhalen uit je verleden opnieuw uitleeft vanuit een kindbewustzijn in plaats vanuit je volwassen bewustzijn in het hier en nu. 

Gelukkig kun je beslissen om eruit te stappen en naar de winnaarsdriehoek te gaan. Heb je je gedrag omgezet naar een van deze rollen dan zal je meer verbinding met jezelf en de ander ervaren, beter je grenzen aangeven en voor jezelf zorgen, minder stress en meer balans ervaren.

Geef je op voor de workshop: ‘Van drama naar verbinding.’ Ook als je al bekend bent met de dramadriehoek, de kracht van dit integreren in je leven zit immers in de herhaling. 

.
buiten online

Mijn naam is Diana Lieverst en ik ben moeder van drie volwassen kinderen. Ik ben coach en trainer voor onderwijsvrouwen en heb  sinds 2008 een eigen bedrijf. Daarnaast heb ik 20 jaar onderwijservaring als scheikundedocent, docentencoach en trainer.

In 2005, na het overlijden van mijn vader en een burnout, ben ik begonnen met een reis naar mijzelf: who am I, wie ben ik eigenlijk? Ik heb daarvoor vele opleidingen, trainingen en workshops gevolgd op het gebied van persoonlijke, professionele en spirituele ontwikkeling en vooral het leven geleefd. Al die kennis,  vaardigheden en ervaringen wil ik heel graag overbrengen op andere onderwijsvrouwen.

De kennis is belangrijk zodat je snapt waar je gedrag en je onderliggende overtuigingen vandaan komen en je compassie ontwikkelt voor jezelf en anderen. Daarnaast heb ik ervaren hoe belangrijk het is om naar binnen te gaan, te voelen en je lijf en haar signalen serieus te nemen. Dan volgt nog het handelen, wat en hoe ga je communiceren en doen zodat je loyaal en trouw kunt blijven aan jezelf.

Dit levert meer ruimte, ontspanning en zelfliefde op. En precies dat gun ik iedere onderwijsvrouw!