Workshop ‘Van dramadriehoek naar winnaarsdriehoek.’

Heb je wel eens een gesprek meegemaakt dat niet lekker liep en dat je achteraf denkt: wat gebeurde hier nou? Ga je weleens over je grenzen heen door iedere keer dingen op te lossen voor anderen? Kun je moeilijk nee zeggen als mensen hulp aan je vragen? Voel je je weleens geïrriteerd of kwaad op anderen omdat je onterecht behandeld bent? Denk je weleens: ‘Nou doe ik zo mijn best en toch…..’? Betrap je jezelf weleens op de gedachte:’ Zie je wel, ik kan er helemaal niks van.’? Maak je jezelf wel eens kleiner ten opzichte van de ander?’

Grote kans dat jij en de ander op zulke momenten in de dramadriehoek zijn belandt. De dramadriehoek is een (onbewust) psychologisch spel waar je allebei een rol uit de dramadriehoek hebt op je genomen. We noemen het drama omdat het niet-probleemoplossend is, niet verbindend en je blijft vaak met een slecht gevoel achter. Drama omdat je onbewust verhalen uit je verleden opnieuw uitleeft vanuit een kindbewustzijn in plaats vanuit je volwassen bewustzijn in het hier en nu. 

Gelukkig kun je beslissen om eruit te stappen en naar de winnaarsdriehoek te gaan. Heb je je gedrag omgezet naar een van deze rollen dan zal je meer verbinding met jezelf en de ander ervaren, beter je grenzen aangeven en voor jezelf zorgen, minder stress en meer balans ervaren.

Geef je op voor de workshop: ‘Van drama naar verbinding.’ Ook als je al bekend bent met de dramadriehoek, de kracht van dit integreren in je leven zit immers in de herhaling. 

buiten online

Workshop Van Dramadriehoek naar Winnaarsdriehoek