Stembevrijding

Daar stond ik, in de drumcirkel met heel veel andere vrouwen. En ik voelde het hartsverlangen om klanken te maken, mee te gaan zingen, mijn stem als instrument in te zetten, mij op die manier te verbinden. Mijn monkey mind maakte overuren: zou je dat nu wel doen, straks is het hartstikke vals, wat zullen ze denken, aandachttrekker, wat ga je in godsnaam zingen dan? Ik had geen idee!

Mij was ooit verteld dat ik niet kon zingen. En als kind was het zeker niet gebruikelijk om voluit te mogen praten, mijn gevoelens te uiten, te zijn wie ik wilde zijn. Mijn mening deed er niet echt toe, grenzen stellen had ik niet geleerd, ik ging boosheid en confrontaties uit de weg.

Dat maakte dat het veiliger was voor mij om mij aan te passen dan om mezelf te zijn. Ik was in mijn hoofd steeds aan het afstemmen op anderen ipv op mezelf. De meningen en gedachten van een ander waren belangrijker dan mijn mening en mijn gedachten over mezelf.

Als volwassene heb ik langzamerhand mijzelf leren kennen, wie ik werkelijk ben zonder beperkende overtuigingen en vaste gedragspatronen. Die uiteindelijk allemaal niet van mij bleken te zijn maar ‘geleend’ van anderen. Ik leerde af te stemmen op mij, mijn gevoelens te uiten en mijn grenzen te stellen. 

En toen leerde ik ook nog gewoon klanken te laten ontstaan vanuit mijn buik, bekken en hart i.p.v. mijn hoofd. De schaamte voorbij. En heerlijk vaak hardop te zuchten, geluid te laten horen wanneer het komt, mij niet meer in te houden. Ik sta mezelf nu toe via mijn stem en lijf vastgezette emoties te releasen. Waardoor de levensenergie makkelijker stroomt in mijn lijf en ik veel meer ruimte ervaar in mijn buik en hart.

Terug naar de drumcirkel op het veld. Heel bewust daalde ik af van hoofd naar hart, buik en bekken. Vastbesloten mij niet meer tegen te houden door mijn mind en geïnspireerd door een sister die een paar weken ervoor hetzelfde deed. En ik voelde iets ontstaan, iets opkomen, niet wetend wat. Ik opende mijn mond en de prachtigste klanken kwamen vrij. Totaal afgestemd met de cirkel en het veld. Ik had geen idee dat ik dit kon, zo mooi en wat een fijn gevoel, wat een bevrijding!

Als jij dat ook wilt, je gevoelens uiten, je grenzen aangeven en laten zien wie je werkelijk bent door je stem te bevrijden, kom dan naar de workshop Stembevrijding. In een kleine groep (4-6 mensen) creëren we eerst een veilige setting en maken we vervolgens de klanken van de chakra’s op prachtige muziek. Door de klanken kunnen er emoties vrijkomen en die zijn allemaal welkom. De bewustwording van je mogelijk beperkende overtuigingen en vervolgens het uiten van je emoties geeft ruimte en bevrijding.

We stemmen regelmatig af op onszelf en je bent altijd helemaal vrij om (wel of niet) mee te doen zoals jij dat wilt. 

De eerstvolgende workshop Stembevrijding is op 11 oktober 2023 van 19.00 uur tot 22.00 uur in Lelystad. Schrijf je hier in. Door te betalen is je deelname verzekerd.

Let op: er is plaats voor maximaal 6 deelnemers en het gaat door bij minimaal 4 deelnemers.

‘Ik ben een paar weken geleden bij Diana geweest voor een stembevrijdings workshop. Het was fijn en we werden warm ontvangen door haar. Het was voor mij persoonlijk een intense ervaring waar veel oude gevoelens en emoties vrij kwamen. Ik moest er wel echt een paar dagen van bijkomen. De muziek waarmee de workshop werd begeleid was erg mooi! Diana is een warm persoon en alles mocht er zijn.’

‘Ik heb een groepssessie stembevrijding gedaan bij Diana. Ook al ontmoette ik Diana voor het eerst voelde ik me vrijwel meteen op mijn gemak. Diana voelt aan als een hele fijne warme liefdevolle vrouw met veel aandacht en openheid voor wie ze voor zich heeft. Op een rustige en toegankelijke manier begeleidde ze ons door de sessie heen en ik heb de begeleiding als prettig ervaren. De methode die toegepast werd heeft veel aangeraakt bij me en heeft veel in gang gezet in mijn proces.’

Leave a comment

Name
E-mail
Website
Comment